Sosyal Medyayı birde televizyondan takip edin

29 Ocak 2012 Pazar 11:50


Televizyonda sıra dışı veya özgün bir program izlemek neredeyse imkansız. TRT Haber kanalında Tivibu sayesinde tanıştığım bir program Sosyal Medya.... Sanırım son aylarda TV de rastladığım düzenden en kopuk biraz söyleşi biraz mizahi ve sosyal medyanın gündemini tutan ve gündem oluşturmaya çalışan bir program.

M. Serdar Kuzuloğlu'nun sunduğu program her Cumartesi gecesi 00.10'da TRT Haber kanalında yayınlanıyor. Serdar Kuzuoğlu zaten başlı başına bir fenomen olarak karşımıza çıksa da ben bazı açılardan kendisini beğenmedim. Çünkü espri anlayışını Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük tarzına çok benzettim ki bu sosyal sözlüklerden nefret ediyorum. Yine de beğendiğim yanları yok değil, en azından program sosyal medyada çok iyi araştırma yapılarak hazırlanıyor ve sunuluyor.

Konuklar çok kaliteli, bazen hiç tahmin demeyeceğiniz haber spikerleri bazen pop müzikte efsane olmuş sanatçılar bazen de sadece internet sayesinde ünlenen sosyal medya ünlüleri programa konuk olabiliyor.

En son bölümde Fransa'dan Skype ile gerçekleşen bağlantıda karşı tarafın Fransa gündemini anlatması, sosyal medya hakkındaki düşüncelerini sunması, bunun akabinde Skype bağlantısının kalitesinden bahsedilmesi ve bu tip teknoloji gelişmelerinin televizyon dünyasında bir devrimi gerçekleştirmesi ve bu devrimden Türk televizyon dünyasının yeterinde faydalanamamış olduğu konulardaki sohbetler çok hoşuma gitti.

Sosyal medyanın gündemini tutan ve zaman zaman çok saçma konulara yer verse de zaman zaman çok ilginizi çekecek konulara denk geleceğinize şüpheniz olmasın. Program bitince insan inaz üç dört konuyu internetten araştırma gereği duyuyor. Zaman zamanda programın kendisi sosyal medyada gündem yaratmak istemeye çalışsa da bunda bence yeterince başarılı değil. Bende internet dünyasının içerisinde olduğum için televizyon gibi güçlü bir platform çok ama çok daha sosyal medyada olay yaratacak konuları işleyebilir.

Her zaman ki gibi yine ilgili konuyu jest yaparak bu programın Sosyal Medya adreslerini sizlere veriyorum.
Facebook Sayfası
http://www.facebook.com/sosyalmedyatv
Twitter Adresi
http://www.facebook.com/sosyalmedyatv

Leave Comment