Sony Ericsson Xperia Arc S fiyatı ve özellikleri video inceleme

30 Ocak 2012 Pazartesi 20:15


İnceleyeceğimiz ürün Sony Ericsson Xperia. Öncelikle genel görünüm ve teknik bilgileri sizlere söylemek istiyorum. İnceleyeceğimiz sürüm olan Arch S daha işlemcisi güçlendirilmiş bir sürüm. Bu sistemi daha önce Samsung marka telefonlarda da gördük yani aynı tasarımdaki telefonların özellikle işlemci hızıyla farklı versiyonlarda çıkarmak. Hatta Samsung bunu birazda abarttı diyebiliriz, Galaxy serisinin neredeyse 10’a yakın modeli var. Anlaşılan Sony Ericsson da bu yolda ilerliyor.

Fiyatı :
Hepsiburada.com
1.448,99 TL
Vatan Bilgisayar
1.496 TL
Teknosa 1.449 TL

Genel Yönleriyle Ürün İncelemsi

Özelliklerinden kısaca bahsedecek olursam ön yüzün büyük bir kısmını ekran kapladığını fotoğrafta sizde görüyorsunuz. 4.2 inch ekran var. 480 x 854 piksel çözünülüğünde LED arkadan aydınlatmalı kullanılmış. Yine tasarımı Arc gibi arka kapağı kavisli bir yapıda ve 8.7 mm inceliğinde bir telefon. 117 gr. Ağırlığında. Üst tarafta ışık sensörü, alt tarafta kontrol tuşları yer alıyor. Bahsettiğim tuşlar fiziksel yani dokunmatik değil.

Telefonun üst bölgesinden HDMI çıkışı olduğunu görüyoruz ki bu telefonlarda pek alışık olmadığımız bir özellik. Telefonun kutusundan da bu port çıkışını kullanmanız için HDMI kablosu olduğunu söylemek istiyorum. Bu oldukça güzel bir özelik. Hemen yan tarafında ise açma kapama tuşu var ama bu tuş oldukça küçük. Belki bir çok kişinin hoşuna gidebilir ama kullanım açısından birazcık zorluk çekilebilecek bir tuş.

Yan tarafta ise kulaklık girişi ve ses artırıcı tuşlar var. Telefonun arkasını çevirdiğimizde ise 8 megapiksel kamerasını ve LED Flash yerini almış. Aslında genel olarak Android tarzı bir telefon diyebilriz.

Arc İngilizcede yay anlamına geliyor. Bunun nedeni tasarımının biraz yayı anımsatması. Telefona yandan baktığınızda hafif bir eğim mevcut. Üstte de söylediğim gibi bu serinin arkası gelecek gibi, arc, arc s gibi… özellikleri artırılmış modeller kısa zaman aralıklarında bu seriye katılacakmış gibi…

Telefon, Android 2.3.4 change modelini kullanıyor, Ayrıca Adroid 4 ve sonraki yakın sürümlerini de destekleyecek bir telefon olduğu Sony Ericsson web sitesinden duyurdu. Kesin olarak ileride çıkacak şu sürümü karşılar demek çok mümkün değil ama telefonun donanım özelliklerine bakıldığı zaman yakın gelecekle ilgili böyle bir kaygının gereksiz olduğunu söyleyebilirim.

Video İnceleme


Teknolojiyi seviyor ve günlük hayatta kullanıyorsanız 1.4 GHz işlemci var üzerinde, fazlasıyla iyi bir işlemci olduğunu belirtmekte fayda var. Fonksiyonları aslında bildiğiniz Android telefon özellikleri fark olarak bi 3 boyutlu panorama fonksiyonu mevcut. Bilindiği gibi Sony zaten fotoğraf alanında çok başarılı bir firma bu tecrübelerini de Sony Ericsson Xperia Arc S telefonuna aktarmış ve oldukça iyi sonuçlar alınmış.

İşlemcinin üzerinde biraz daha durmak istiyorum. Önceki sürümünde 1 GHz olan işlemci bu sürümde 1.4 GHz olarak artırılmış ve bu işlemcilerin tek çekirdekli. Bilindiği gibi piyasadaki bir çok telefon modeli çift çekirdekli işlemci ve hatta bazıları dört ve bu dördü de artırma çabasında olanlar var. Telefonu alırken bu işlemci olayını iyi hesaplamak tartmak gerekir.

512 Megabayt rami var. Yeterli denilebilecek bir rem ama bir çok üst düzey telefonda 1GB ram kullanılıyor.

1GB dahili bellek var ama bunun 320 MB bölümünü kullanabiliyorsunuz. Ama hemen belirteyim, kutunun içinde 8GB’lık bir hafıza kartı çıkıyor. Bu şekilde de ek bir masraf gerekmeden başlangıç için hafıza sorununuz olmayacağını düşünüyorum.

Bir konuyu daha belirtmek istiyorum. Sony firması Ericsson dan hisselerin çok büyük bir bölümünü satın aldı. Bir sürpriz olmazsa kısa bir zaman sonra artık telefon marka ismi Sony Ericsson değil de sadece Sony diye bir telefon markası olacak.

Leave Comment