Pixlr Grabber Firefox eklentisi ile işinizi koylaylaştırın

29 Ocak 2012 Pazar 10:42

İnternet Explorer ‘ı tahtından indiren Frefox, şuan itibariyle her ne kadar birinciliği Google Chorome kaptırsa da Fifrefox internette kullanılan 2. büyük browser ve Google Chorome ile ciddi bir yarışın içerisinde.

Firefox'u ön plaka çıkaran bence en önemli özellik eklentileri, bir zamanlar hayalini kurduğumuz bir çok özellik artık firefox'un eklentileri sayesinde pratikliği ciddi bir boyuta taşımış durumda.

Bugün tavsiye edeceğim eklenti Pixlr Grabber. Ne işi yarıyor diye sorarsanız, Print Screen tuşu, Paint ve resim paylaşımı, bu üç kullanımı bir çatı altında en güzel şekilde topluyor.

Ekranınızda ne varsa tamamını veya belli bir kısmını çok pratik ve kullanışlı bir şekilde fotosunu çekebiliyorsunuz ve bu fotoyu isterseniz hemen bilgisayarınıza indirebileceğiniz gibi, tek bir tıkla internette programın kendi hostuna yükleyip resmi kullanabilirsiniz. Ayrıca resmi online editörle açıp uzantısını boyutunu veya dosya boyutuna göre çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz.

Herkesin farklı amaçlarla işine yarayacağını düşündüğüm eklenti, benim webmaster işlerimi çok güzel pratik bir şekilde yapmama yardımcı oluyor. Hatta benim SEO anlayışımın da bir parçası diyebilirim. Çünkü içeriğe ekleyeceğim resimleri internetten seçiyorum ama Pixlr Grabber ile resimleri çok farklı açılardan çekip boyutlarıyla ve uzantılarıyla oynayarak resmi özgünleştirerek sitemin içeriğine ekliyorum.

Eklenti İngilizce olduğu için ilk bakışta neyin ne işi yaradığını anlamayabilirsiniz ama uygulamalı olarak bir kaç deneme yaparsanız çok kolay bir şekilde işi çözmüş olursunuz. Zaten eklentiyi kurduktan sonra mausun sağ tuşuna tıkladığınızda Grab yazan menü altında üç ana başlık olduğunu göreceksiniz. Üç farklı tıkla da olayı programın amacını ve ne yapabileceğini çözmüş olacaksınız.

Programı buradan kurabilirsiniz.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/pixlr-grabber/?src=search
Frefox browserinizle açılan sayfada Add To Firefox butonuna tıklamanız yeterli.

Leave Comment