Niche domain bulma ve Adsenseden para kazanma

6 Şubat 2012 Pazartesi 23:32



İngilizce sitelerden para kazanma yöntemlerini zaman zaman anlatıyorum ama ilk makalemde de yazdığım gibi bu, bir kaç makaleye sığmayacak kadar geniş ve hiç bitmeyecek bir konu.

Niche site nedir : Google’da belli bir arama kapasitesi olan bir kelime bulup bu kelime üzerine yoğunlaşıp çok fazla uğraşmadan, güncelleme gerektirmeyecek bir site oluşturup Adsense’den para kazanma yöntemidir diyebiliriz.

Burada en önemli konu, Niche kelimedir. Doğru bir kelimeyi yakalarsanız hayatınız boyunca az ya da çok para kazanabileceğiniz bir kaynağınız olmuş olur. Birçok kişi bu yöntemi blog sitelerde denerken ben bundan yana değilim çünkü temiz iş yapıp temiz ve sürekli para kazanma taraftarıyım. İlk başlarda tecrübe sahibi olmak için tabiki blog siteler kullanılabilir ama seçtiğiniz niche kelimenin .com alan adının boş olduğunu gördüğünüzde domain ve host masrafından kaçmamanızı tavsiye ederim.

Gelelim Niche domain nasıl bulabiliriz konusuna. Bunun için kullanacağımız kaynak "Google AdWords Anahtar Kelime AracıBuradan giriş yapabilirsiniz



Açılan sayfada "Yerler ve Diller" bölümünde "Tüm Ülkeler" ve "Tüm Diller" seçeneğini seçmelisiniz veya Ülkeler kısmını "Amerika Birleşik Devletleri" şeklinde seçebilirsiniz.

Sayfayı biraz incelediğinizde çok farklı özellikleri göreceksiniz, biraz incelerseniz hepsini kısa sürede anlayabilirsiniz, zira sayfa Türkçe ve çok açık bir dille izah edilmiş.

"Kelime veya kelime öbeği" kısmında yazmış olduğunuz kelimenin Genel Aylık Aramalar ve Yerel Aylık Aramalar kısmında bir ayda kaç kez arandığını görüyorsunuz. Şimdi biz tam olarak elime odaklı domain aradığımız için, kelimenin tam olarak kendisinin ne kadar arandığını anlamamız için sol menüde Geniş Tam Öbek seçeneklerini görüyoruz. Bu seçeneklerden sadece "Tam" seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Bu şekilde istediğimiz kelimenin veya cümlenin ek almamış şekliyle Google’da kaç kez arandığını görmüş oluruz. Ayrıca benzer kelimelerin Rekabet ve hit sıralamasını azdan çoğa, çoktan aza doğruda sıralayabilirsiniz. Bu şekilde çok farklı kelimeleri de görmüş olursunuz.

Özellikle Niche domaininizi bulduktan sonra yine bu sayfayı kullanarak sitenizin alanında Google’da aratılan kelimeleri bulup içerikler hazırlayabilirsiniz.

3.000 den fazla aranan kelimeler Niche yönteminde öneriliyor, ama siz çok emin olduğunuz ve güvendiniz kelimelerde 1.500 aylık arama kapasitesi olsa dahi Niche olarak kullanabilirsiniz.

Niche de amaç çok fazla hitle büyük kazançlar değil. Hatırı sayılır bir ziyaretçi sayısıyla Adsense’den hatırı sayılır paralar kazanmak. Tabiki sizin Niche olarak seçtiğiniz kelimenin domainine ve birazda sizin kabiliyetinize bağlı ama genel olarak bu yöntemle ben bir sitede ziyaretçi sayımı 300 400 olarak belirliyorum veya bu rakama ulaşmaya çalışıyorum.

Amaç zaten Adsense’den para kazanmak olduğu için çok fazlada çirkinleştirmeden güzel bir Adsense dostu tema kullanırsanız 100 ziyaretçiden günlük ortalama 2.50 $ kazanırsınız. Bu rakam tabiki çok daha fazla olabilir veya biraz daha az. Ben ortalama olarak bu rakamı verdim ki hite göre bir kazanç aklınızda belirsin.

Bu şekilde 10 site oluşturabilirseniz, günlük ortalama 25$ kazanırsınız ve bu da Türkiye şartlarında hayli güzel bir kazanç olur. Çünkü dediğim gibi bu 10 siteye belli bir emek verdikten sonra haftada 10 saat ayırsanız kazançlarınızın devamlılığını rahatlıkla sürdürebilirsiniz.

Niche yöntemiyle Adsense’den para kazanmanın daha doğrusu reklamların tık başına verdiği rakamların daha fazlas olmasını istiyorsanız, sitenizin hangi sektörle alakalı olduğu çok önemli. Bu konuda benimde çok derinlemesine bilgim yok, çünkü rekabeti yüksek sektörlerde çalışmayı hiç düşünmedim ama güzel araştırmalar yapılarak hem rekabeti düşük hem de Adsense den iyi paralar kazanabilecek sektörlerin bulunabileceğini düşünüyorum. Bu konuyu yakın bir zamanda hem araştırıp yazacağım.

Hep beraber öğrenmeye devam...

Comments

FSK

niche çok güzel açıklamıssınız tşk ederim. Peki bu türkçe içerik için kullansak geri dönüşü nasıl olur adsenseden ?

admin

Niche siteler genelde Adsense hedef alınarak kurulur. En iyi adsense kazancıda ingilizce içerikli sitelerde var. Türkçe kelimeleri hedef alarakta olur, ama dediğim gibi adsense kazançları düşük olur.

admin

Mesela örnek vermem gerekirse şuan bir sitemde günlük ziyaretçi sayım 150 adsense günlük ortalama kazanç 3 - 3,5 dolar. Günlük ortalama tık 13 - 17 arası.
Üstelik anasayfada tek iç sayfada iki Adsense reklamı var.

Leave Comment