Google Screenwise ile internette dolaşarak para kazanma

9 Şubat 2012 Perşembe 18:22



Büyüyen internet reklamcılığıyla rekabetinde artması Google’u yeni bir projeye sürükledi. Google Screenwise projesi ile artık normal internet kullanıcıları da para kazanabilecek.

Google ilk açıklamasında projeyi tanıtsa da çok fazla ayrıntıya değinmedi. Haber sitelerinden edindiğim bilgiyle sizlere şunu söyleyebilirim. Google’un bu servisinden yararlanmak isteyenler. Google'a ait olan browser, Chrome ye kuracaklar ve bu tarayıcıya yüklenecek bir eklenti sayesinde kullanıcıların hangi aramaları yaptığı ve hangi web sitelere girdiğinin kaydı tutulacak ve Google, Adsense reklamlarını o kullanıcıya özel olarak gösterecek bu şekilde hem Google, reklam yönetimi olan Adsense den daha verimlilik sağlayacak hem de buna yardımcı olan kullanıcılarına para kazandıracak.
Screenwise kayıtlı olan kullanıcıların aylık 5$ ile 25$ kazanabilecekleri duyurulurken bu rakamların sonradan daha farklı boyutlar kazanabileceğini bildirildi.

Projenin ikinci seçeneğide Screenwise Data Collector yani screenwise veri toplayıcı isminde bir cihazın kullanılacak olması. Cihaz, herhangi bir ağa bağlanıyor ve kullanıcıların internette yaptıkları her şeyi kayıt altına alıyor. Bu cihazı alıp projeye dahil olan kullanıcılara kayıt işlemi karşılığında 100 dolara verilirken, bir yıl süresince her ay 20 dolar ödeniyor.

Google bu projeyi hayata geçirmeden öce 2.500 kişi tarafından test edildi ve güzel sonuçlar alınınca hayata geçirmeye karar verdi. Facebook'un daha çok kullanıcılara odaklı reklam başarısı, sanırım Google'u yeni serüvene iten neden oldu.

Artık kullanıcılarda interneti kullandıkça para kazanacaklar ve Google Adsense reklamları bizi daha iyi tanıyıp bize özel reklamlar çıkaracak. Örneğin, borsa ve finansla yoğun olarak ilgilenen bir insan internette gezinirken farklı farklı sitelerde sürekli olarak borsa ve finans reklamlarını görecek. Bir AÖF de okuyan biri ise bol bol AÖF yardımcı kitapların reklamını görebilecek.

Google ilk olarak kullanıcıların bilgilerini kaydedeceğini duyurduğunda dünya çapında bir tepki çekmişti ama kısa bir süre sonra Screenwise projesini açıklamasıyla tabiki tepkiler yumuşadı. Yine de insanların aklına bazı kuşkular yok değil, bir çok kişi "Google neden kullanıcısına para ödesin ki kullanıcıyı hiç bir ücret ödemeden zaten takip edebilir" diye düşünüyor.

Bekleyip göreceğiz bakalım şapkadan ne çıkacak.

Leave Comment