Blog Açarak ve Blog Yazarak Para Kazanmak

23 Mart 2012 Cuma 13:00


Bloglardan para kazanmanın iki yolu vardır.

  1. Reklam ve sponsorluk geliri.
  2. Para karşılığı blog yazmak.

Para karşılığı blog yazmak çok fazla tercih edilmiyor. Daha doğrusu profesyonel blog yazarları tarafından çok etik bulunmuyor. Bunun nedeni ise, blog kişisel bir site olarak bilinmektedir. Para karşılığında bir firmayı övmek veya çıkar amaçlı gerçek dışı yazılar pek etik bulunmamaktadır. Blogların en büyük özelliği kişisel düşünceleri şahsın bir çıkar gözetmeksizin, okuyucularına iletmesidir.

Çıkar amaçlı yazılar zaten o bloğun güvenini sarsacak ve kalitesini düşürecektir.Ancak bu günümüzde oldukça fazla yapılıyor hatta özel servisler bile bu işe el atmış durumda.

Bloglarda reklam ve sponsorluk şuanda en çok kullanılan para kazanma yöntemidir. İnternetten para kazanmak denince tabi ki akla ilk gelen Google AdSense reklamlarıdır. Blogların büyük bir bölümü AdSense reklamlarını tercih etmektedir.

Google AdSense reklam hizmeti, hem en çok kazandıran hemde ödemelerdeki ciddiyeti, sadece blog sitelerde değil, internetin her alanında tercih edilen bir ve güvenilen bir reklam ajansı olmasını sağlıyor.

AdSense politikasının biraz katı olması ve blog yazarlarının AdSende'yi çok fazla tanımaması nedeniyle, zaman zaman blogcular büyük hayal kırıklığına uğrayıp bloglarını veya AdSense hesaplarını banlatabiliyor. Kimileri o ana kadar ki kazancını dahi alamadan AdSense macerası erken son buluyor.

AdSense biraz içerik konusunda profesyonellik istediği için alternatif gelirler olarak sponsor firmalar devreye giriyor. Kimi bloglar haftalık aylık standart bir ücret karşılığında bloğun içeriği ile alakalı firmalar, sponsorluğu üstleniyor. Bu reklamlar bir ajans veya direk x firmayla anlaşılarak yayınlanabiliyor.

Blogğunuzun tüm bunlara sahip olabilmesi için belli bir konuya odaklı ve sürekliliği olan güncel ve özgün içerik paylaşıyor olması lazım ki, ziyaretçilerin size reklam verecek şirketlerin hedef kitlesine hitap edebilsin.

Leave Comment