Youtube AdSense başvurusu yap video yükle para kazan

29 Temmuz 2012 Pazar 15:13

Bir kaç yıldır bir çok ülke ABD ve İngiltere başta olmak üzere kullanıcılar Youtube'a yüklediği videolardan gelir elde etmektedir. Türk kullanıcılar bu uygulamadan mahrum bırakıldı ve Google'un şuan itibariyle de Türkiye'yi bu uygulamaya katmak gibi bir çalışması yok.

Bir çok webmaster bu uygulamaya nasıl dahil olabileceğini araştırıyor ve kimi forumlarda ücret karşılığı youtube hesaplarını adsenseye dahil ediyor. Kişilerin ücret karşılığında yaptığı bu yöntemi size açık bir şekilde anlatacağım.

Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki, bende bu taktiği bilmiyordum taaki r10.net web sitesinde JiqqA isimli üyenin paylaşımına tek. Bu anlatacağım taktik JiqqA aittir ve yazının sonunda eklenen videoda kendi konusunda paylaştığı videodur.

Şimdi bu konuyu biraz daha açmak istiyorum. Youtube.com sitesine telif hakları olmayan videolar yüklüyoruz ve bu videoların alt kısımlarında reklamlar çıkıyor bu reklamlara tıklandığında hesabınızda tık başına gelir oluşuyor ve bu gelir en az 100$ olduğunda sizin belirlediğiniz hesaba aktarılıyor. Yani Google'un sahip olduğu Adsense reklamlarından gelir elde ediyorsunuz.

Bunun için bir gmail hesabınız olması gerekiyor. Alttaki linkten yeni bir gmail hesabı oluşturabilirsiniz.
https://accounts.google.com/SignUp?continue

Hesabınızı oluşturduktan sonra Youtube.com sitesine giriş yapıyorsunuz ve Sing In (sağ üstte) tıkıyor ve yeni oluşturduğunuz gmail hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

Farklı sitelerden telif hakkı olmayan 3 4 tane video indirip bu hesaptan youtube sitesine atın. Telif hakları konusunu da iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Yanlış video yüklerseniz hem bu işlemin sonucuna tam olarak varamazsınız hemde para kazanmaya başlamışken hesabınızı iptal ettirebilirsiniz. 3 4 tane ekleyin dediğim, amatör kameralar tarafından çekilen komik videolar vb. olursa hiç bir sorun yaşamazsınız.

Youtube.com sitesine hesabınız açıkken My Chanel menüsüne girin. Hemen sağda Edit yazan bölüme tıklayın.

Açılan menüde ülke kısmında büyük ihtimalle Türkiye yazıyordur. Bu kısmı Unitet States (ABD) olarak değiştirin

Video Menager menüsüne girin mavi renkte uyarı gibi bir şey çıkacak ekranda bu uyarıda Get Startet yazan yere tıklayın. Çıkan menüde alt alta 3 kutucuğu da işaretleyin, tekrar Get Startet yazısına tıklayın. Sonra bu linke giriş yapın http://www.youtube.com/yt/creators/ açılan sayfada Become a partner menüsüne tıklayın.

Bu menüdende Get Started yasızına tıklayın sonra How will I be paid? yazısına tıklayın, hemen altında açılan ek yazıda associate an AdSense account linkine tıklayın.

Son olarak ise Create anew adsense account yasısını göreceksiniz bunuda işaretleyim Next deyip devam edin.

Son açılan sayfa bir çok kişiye tanıdık gelecektir, son kısım adsense başvurusu için form doldurmanız gereken kısımdır. Bu kısım İngilizce olduğu için bazı kişiler zorlanabilir

Burada yapmanız gereken Ad, Soyad, Adres ve telefon numaranızı girmektir. Çok zorlanırsanız, Google Çeviri'yi kullanarak kolaylıkla halledebilirsiniz. http://translate.google.com.tr/

Son olarak formu doldurup onayladıktan sonra bekleme sürecine giriyorsunuz. Bu başvuruyu doğru yaparsanız büyük ihtimalle onaylanacaktır ama tabiki onaylanmama ihtimalide var. AdSense git gide başvuruları daha sıkı bir şekilde inceliyor ve hesap almak gerçekten bazen çok zor olabiliyor. Büyük ihtimalle 24 saat sonra gmail adresinize başvuruyla ilgili bilgi gelecektir, bazen bu sürek iki hafta bir ayda sürmektedir. Umarım kazanırsınız...

Üstteki yazıda kolaylıkla tüm işlemleri yapabilirsiniz ama yinede bu video size yardımcı olacaktır.

http://youtu.be/hxvh8XlLVfE


Leave Comment