Archive for Nisan 2012
Arama motoru Yandex artık Türkçe
3 Nisan 2012 Salı
14:06
Yeni arama motoru Yandex http://www.yandex.com.tr Türkçe desteği ile Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor. TV ekranlarında Yandex reklamlarını görmüşsünüzdür. Ben şahsen ilk kez bir arama motoru reklamı gördüm. Öyle sanıyorum ki Yandex Türkiye'de kısa bir zamanda çok iyi işler yapacak.
Özellikle webmasterlarında desteklediği arama motorunu Adsense'ye iyi bir alternatif olarak görülüyor.
Yandex arama motorunu kulandığımda açıkçası çok beğendim. R10 da web masterlar destek vermek için çeşitli konular açmış ve yorumlar yapıyorlardı. Bende blogğumda Yandex arama motorunu tanıtmak istedim.
Yandex Rusya'da kurulu bir arama motoru olup, şuan itibariyle Rusya ve asya ülkelerinde önemli bir kullanıcıya sahip. Dünyada Google'nin en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.
Yandex; arama motorunun yanısıra, haritalar, haberler, mail, görsel, video, çeviri, reklam programı vb. bir çok servisi artık Türkçe desteğiyle bizlere sunuyor.
Yandex hesabınız olsun istiyorsanız.... https://passport.yandex.com.tr/passport?mode=register
Adınızı ve Soyadınızı yazdığınızda Yandex size kullanıcı adı seçenekleri sunuyor. Seçeneklerin haricinde kullanıcı adınızı girebilirsiniz.
Sonra İleri diyoruz.
Şifrenizi belirtip. Güvenlik sorunuzu seçiyorsunuz. Güvenlik sorunuza cevap olarak mutlaka unutmayacağınız ve kimsenin tahmin edemeyeceği bir cevap yazıyorsunuz.
Alternatif e-posta adresi kısmını da doldurmanızı tavsiye ederim. Cep telefonu numaranızıda unutmayın.
En altta güvenlik amaçlı harf ve sayı karakterlerinide doldurduktan sonra kaydol diyorsunuz.
Çıkan ekranın en altında telefon onay işlemi var. Onay kodu al dedikten bir müddet sonra cep telefonunuza gelen rakamları buraya giriyrosunuz. Benim onay mailim gelmedi ama şuana kadar telefonumla ilgili bir problemden kaynaklanabilir. Ama yinede siz kayıt işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz.
Son olarak doğum tarihiniz ve cinsiyetinizi belirttikten sonra Kaydet diyoruz.
Wordpress yazı içine çoklu adsense reklamı ekleme
2 Nisan 2012 Pazartesi
20:06
Yazı içinde AdSense yayınlamak bir çok, eklentiyle çok kolaydır. Ama bazı durumlarda malesef eklentiler ihtiyaçlara cevap vermiyor.
Benim uyguladığım yöntemi size anlatmak istiyorum, belki tam olarak benim gibi bir ihtiyacınız yoktur ama size farklı açılardan yardımcı olabilir.
Sitemin üç reklamından biri olan yazı içi adsense reklam gelirlerini editörlere vermeye karar verdim. Bunun için her editöre farklı bir kanal açtım. Ama gel görki bilinen AdSense kad yerleşimleri ve eklentiler benim sorunumu çözmedi. Çünkü her bir editörün kendine özel reklamları yayınlanmalıdı ki, editörlerin gelirleri bir birinden ayrılsın.
Bunun için Adsense panelinden her editöre yeni bir reklam Yeni Reklam Birimi oluşturuken aynı zamanda Yeni bir özel kanal oluşturdum.
Her bir reklam biriminin adları
Editor1, editor2 vb... sıraladım.
Sonra Wordpress tema düzenlemeyi açarak. functions.php dosyasında
function adsense_goster() {
return ' <div align=left style=float:left;padding-right:10px;>
Benim adsensem
</div> '; }
add_shortcode('ads', 'adsense_goster');
function adsense_goster1() {
return ' <div align=left style=float:left;padding-right:10px;>
1. editörün adsensesi
</div> '; }
add_shortcode('ads1', 'adsense_goster1');
Bu kodu ekledim. Burada iki adsense için kodları gösterdim ama siz bu kodları
function adsense_goster2() {
return ' <div align=left style=float:left;padding-right:10px;>
2. editörün adsensesi
</div> '; }
add_shortcode('ads2', 'adsense_goster2');
şeklinde çoğaltabilirsiniz. Farkındaysanız ilk kodlarda hiç rakam yok, bu benim adsensem içindi diğer 1 ve 2 rakamlarınn olduğu adsenseler ise her bir editör için. Bu şekilde istediğiniz kadar çoklu adsense oluşturabilirsiniz.
Gelelim yazı içine AdSense eklemeye...
Yeni bir içerik oluşturduğunuzda yazı içinde adsensenin gözükmesini istediğiniz alana [ads] bu kodu yazıyoruz. Tabiki bu rakamsız olan benimdi.
1 numarasnın sahibi olan editör yazılarında adsenseyi eklemek için [ads1] kodunu diğeri ise [ads2] kodunu kullanıyor.
Çoklu olmasa bile, sadece kendi AdSense reklamlarınızı yayınlamak isterseniz bile bu yöntemi çok rahatlıkla kullanabilirsiniz, Eklentilerden tek farkı ise her içerik için özel olarak reklamı görünmesini istediğiniz yere koymanız gerekiyor. Bunu bazıları avantaj bazıları yorucu olarak görebilir.
İngilizce özgün makale yazabilecek AdSense ortağı editörler aranıyor
14:44
İngilizce makaleleri tekrar yorumlayıp yazabilecek veya Türkçe'den İngilizce'ye çevirebilecek editörler arıyorum.
Mobil teknoloji içerikli websitem 3 ay önce yayına başladı. Siteye hiç bir SEO uygulaması yapmadım. Kendime özel taktikler geliştirerek 3 aylık bir zamanda düzenli bir hit artışı oldu ve hala bu yükseliş sürmektedir.
Haftalık AdSense gelirim şaunda ortalama 130 $ dır. Günde 15-30 $ arası değişen bir gelir var. Sitemde özgün yazı girebilecek editörlere yazı içi AdSense reklam gelirinin tamamını veriyorum. Yazı içi reklam kanalı toplam gelirin ortalama %50 sini oluşturmaktadır.
Son hafta Adsense gelirlerine baktığımda toplam 129,84$ lık gelirin 59,62$ lık kazancının bu yazı içi reklamlardan geldiğini görüyorum. Bu gelir günlük ziyaretçi oranına göre artış göstermekte ve sitenin grafiği giderek yükselmektedir.
Her editöre özel bir kanal açarak örnekteki gibi kod veriyorum. ads1 ads2 vb.Editörler kendilerine ait AdSense kodunu yazının içerisine yerleştirdiğinde kendi kanalına ait reklamlar kendi yazılarında çıkmaya başlar ve aynı şekilde Adsense panelinde o kanalın gelirleri net olarak belirlenir.
AdSense hesabını günlük TeamViewer ile benim pc ekranıma bağlanarak kontrol edebilirsiniz. İsterseniz her gün döküman olarak ta size gönderebilirim.
Ayrıca Mobil sektörü çok hızlı geliştiği için, haftalık hatta günlük trendleri çok iyi takip eden biriyim. Arzu edilirse tüm yazılacak makalelerin konularını hatta dökümanları ben sizlere karşılayabilirim.
İlgilenen arkadaşlar sayfanın yorum kısmından veya sedathut@gmail.com adresine mail atarak veya mail adresinden Facebook arkadaşlık isteği göndererek benle iletişime geçebilir.
R10 webmaster sitesindeki ilgili konum...