Arama motoru Yandex artık Türkçe

3 Nisan 2012 Salı 14:06


Yeni arama motoru Yandex http://www.yandex.com.tr Türkçe desteği ile Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor. TV ekranlarında Yandex reklamlarını görmüşsünüzdür. Ben şahsen ilk kez bir arama motoru reklamı gördüm. Öyle sanıyorum ki Yandex Türkiye'de kısa bir zamanda çok iyi işler yapacak.

Özellikle webmasterlarında desteklediği arama motorunu Adsense'ye iyi bir alternatif olarak görülüyor.

Yandex arama motorunu kulandığımda açıkçası çok beğendim. R10 da web masterlar destek vermek için çeşitli konular açmış ve yorumlar yapıyorlardı. Bende blogğumda Yandex arama motorunu tanıtmak istedim.

Yandex Rusya'da kurulu bir arama motoru olup, şuan itibariyle Rusya ve asya ülkelerinde önemli bir kullanıcıya sahip. Dünyada Google'nin en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.

Yandex; arama motorunun yanısıra, haritalar, haberler, mail, görsel, video, çeviri, reklam programı vb. bir çok servisi artık Türkçe desteğiyle bizlere sunuyor.




Yandex hesabınız olsun istiyorsanız.... https://passport.yandex.com.tr/passport?mode=register

Adınızı ve Soyadınızı yazdığınızda Yandex size kullanıcı adı seçenekleri sunuyor. Seçeneklerin haricinde kullanıcı adınızı girebilirsiniz.

Sonra İleri diyoruz.

Şifrenizi belirtip. Güvenlik sorunuzu seçiyorsunuz. Güvenlik sorunuza cevap olarak mutlaka unutmayacağınız ve kimsenin tahmin edemeyeceği bir cevap yazıyorsunuz.

Alternatif e-posta adresi kısmını da doldurmanızı tavsiye ederim. Cep telefonu numaranızıda unutmayın.

En altta güvenlik amaçlı harf ve sayı karakterlerinide doldurduktan sonra kaydol diyorsunuz.

Çıkan ekranın en altında telefon onay işlemi var. Onay kodu al dedikten bir müddet sonra cep telefonunuza gelen rakamları buraya giriyrosunuz. Benim onay mailim gelmedi ama şuana kadar telefonumla ilgili bir problemden kaynaklanabilir. Ama yinede siz kayıt işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz.

Son olarak doğum tarihiniz ve cinsiyetinizi belirttikten sonra Kaydet diyoruz.

Leave Comment