Googleden para kazanma yolları - İngilizce içerikli siteler ve AdSense

30 Ocak 2012 Pazartesi 14:15


Uzun zamandır İnternette farklı yöntemler kullanacak para kazandım bunların tamamını burada anlatmak veya bir iki makaleye sığdırmak mümkün değil ama zaman zaman kulaklığımı kulağıma takıp müzik dinleyip, bir zamanlar hobi olarak baktığım ama sonradan ciddi paralar kazandığım konuları sizlere anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, web veya programlamada bilgisi olan bir insan değilim, benim uyguladığım yöntem daima çok iyi inceleyip kendi potansiyelim dahilinde yöntemler geliştirmek oldu. Mevcut düzenden de mümkün olduğunca uzak durmaya çalıştım buradaki amacımda kendi özgünlüğümü kaybetmek istememem. Tüm dünyada ki webmasterlar bir bir izinden gider ve Google bu kalabalığı hele de zarar verici ise fark etmemesine imkan yok.

Hemen başlayalım… Bugünkü konumuz İngilizce dilinde web site kurup AdSense’den para kazanmak

Neden İngilizce site : Adsnese’yi incelediğimizde tık başına en yüksek rakamları İngilizce içerikli sitelere verdiğini görüyoruz. Aslında bu biraz İngilizce ile birazda içerikle ilgili. Hem İngilizce bir siteye dünyanın her tarafından insanlar girer ama Türkçe bir siteye Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerinden giren olur. Almanya, Belçika, Fansa, Hollanda gibi…

Hosting seçimi : Bu konuda tam bir görüş birliği yok. Tecrübelerimle söyleyebilirim ki, ABD’de hizmet veren bir hosting firmasından alın. Sitenizin Amerikan lokasyonlu olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bunun için Hostgator firmasını tercih edebilirsiniz. Google web yönetici araçlarından ise sitenizin coğrafi konumunu ABD olarak belirlerseniz yine önemli bir avantaj elde etmiş olursunuz.

Domain seçimi : Domain seçimi bana göre en önemli aşama çünkü domain seçiminizle hem avantajlı bir seviyeden başlayabilirsiniz hem de genel olarak sitenizin konusunun içeriğinin ne olacağını belirlemiş olursunuz. Hangi firmadan domaininizi alırsanız alın bunun çok fazla bir önemi yok. Türk firmalarından gönül rahatlığıyla domaininizi alabilirsiniz. Domain alırken tek önemli olan hangi domaini alacağınızdır. Bu konuyu çok ayrıntılı bir şekilde başka bir makalede anlatacağım için şimdilik es geçiyorum. Makale hazır olunca buraya ayrıca linkini ekleyeceğim.

The Best Spinner (İngilizce Makale Özgünleştirici) : İşin en can alıcı kısmı bu. Eğer İngilizceniz iyiyse bu süper, çünkü içerik konusunda pek sıkıntı çekmeyeceğiniz anlamına geliyor ama ya İngilizceniz yoksa? İşte The Best Spinner tam aradığınız yazılım. Bu programla kimi makaleleri neredeyse sıfır hatayla özgünleştirebilirsiniz. Yeni başlayan ve bu işten para kazanmaya başlamayan kişiler için fiyatı biraz tuzlu gelebilir ama unutmayın ki özellikle Googlenin Rusya arama adresi www.google.com/intl/ru/ bu konuda bazı sorunlarınızı çözebilir. Umarım anlamışsınızdır.

Senuke X SEO Software : Bu konuda başlı başına bir makale gerektiriyor. Genel hatlarıyla anlatmak gerekirse günümüzde SEO araçlarının en popüleri doğru kullanıldığı zaman çok güzel geri dönüşler alabilirsiniz ama aşıya kaçılırsa sitenize telafisi olmayan zararlar verebilirsiniz. Programın kullanımı çok zordur ama youtube veya webmaster kaynaklarından programın kullanımı ile ilgili bolca video var. Bir zamanlar ücret karşılığında programın kullanımının öğretildiğini biliyorum. Kesinlikle videoları izlemek koşuluyla kurcalayarak birkaç günde en fazla bir hafta on günde kabataslak programı çözebilirsiniz.

Bu programı kullanmanızı tavsiye etmiyorum ama neden yazdık derseniz, eğer kendinize güveniyorsanız, kötü sonuçlar almanın da bu yolda gerekli bir acı gerçek olduğunu düşünüyorsanız buyurun kullanın. Yani çok güzel şeylerin olabileceği gibi siteniz Google’dan ban yiyebilir. Ayrıntılı bir makaleyle Senuke X konusunu anlatacağım.

Wordpress Eklentileri : http://wordpress.org/extend/plugins/ Bu adresten wordpress siteniz için binlerce eklenti yer alıyor. Bu eklentilerin bazıları mükemmel olduğu gibi bazılarının ne işe yaradığı bile anlaşılmayacak kadar kötü odluğunu göreceksiniz.

Bu eklentiler sayesinde sitenizi baştan aşağıya farklılaştırıp güzelleştirebilirsiniz. SEO için ise bir çok güzel eklentiler olduğu gibi zarar verici eklentilerde olabilir bu konuda biraz seçici davranmak gerek. Eklentileri kurup kullanırken biraz araştırmak gerektiğini düşünüyorum.

Hit alabilecek güncel konuları öğrenmek :
http://www.google.com/trends/
https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
Ve en önemlisi
www.google.com/insights/search/
Google arama trendleri sayfasında 2004 yılından son 7 güne kategori ve kelime bazlı hatta ülke şehir seçenekleriyle googleyi kullanan insanların hangi konulara daha çok eğildiğini ve bu eğilimlerdeki % lik artışları rahatlıkla görebilirsiniz. Yine bu konuyu farklı bir makalede ayrıntılı olarak anlatacağım.

AdSense ile anlaşmak ve reklam yerleştirmek : Bu konuda uzunca bir makale gerektiriyor. AdSense hesabı elde etmek için kısaca anlatmam gerekirse, Gmail hesabınızdan AdSense bölümüne tıklayıp sitenizin adresiyle başvuru yapabilirsiniz ama daha hızlı ve olumlu bir cevap almak isterseniz. Yine Gmail hesabınızdan Blogger açın. Bloggeriniz sektöre yönelik olsun. Mesela “halinasildokunur “ isminde bir blog açıp en az bir tane özgün yazı girin ve AdSense başvurunuzu bu bloğu göstererek yapın. Unutmayın ki AdSense başvurularınızı büyük bir bölümü olumsuz sonuç veriyor ama doğru şekilde başvuru yaparsanız olumlu cevap alma şansınız çok ama çok artar.

İngilizce sitenizden ilk üç ay bir gelişme beklemeyin ama üç ay sonra yavaş yavaş siteniz hit almaya başlayacaktır, bu hit alış ilk başta resimlerden olabilir. Siteniz Google aramalarından önce Google Görsellerde çıkması çok normaldir. Bu konuya çok fazla takılmadan siz mevcut düzeninizi sakın bozmayın.

Ben fazla SEO ya karşı biriyim bunun için Sekuke X programını yazdım ama önermedim. Senuke X siz zararsız SEO en güzelidir. Bunun için en basiti ücretsiz dizin sitelerini araştırın onlara sitenizi ekleyin. Forum sitelerine üye olun ve üye olurken sitenizin adresini girin buna da profil backlink denilir. Sitenizi her nereye ekliyorsanız kesinlikle elle manuel olarak bunu yapın, otomatik programlarla veya cüzi ücretler karşılığında binlerce backlink satın alırsanız kısa vadede siteniz sıçrama yapsa da uzun vadede zararları telafi edilemez olabilir. Yavaş ama sağlam ilerleyin.

Mutlaka aklıma gelmeyen çok farklı yöntem, teknikler veya söylenmesi gereken önemli bilgiler vardır ama hepsinin bir anda aklıma gelmesi imkansız. Sormak istedikleriniz varsa yorum bölümünde zaten sorabilirsiniz, bende bilgim dahilinde sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

Leave Comment