Archive for Kasım 2012

Acun Ilıcalı T Shirtleri - Baykuş T-shirt

19 Kasım 2012 Pazartesi 23:40

Acun Ilıcalı'nın programlarını izlerken bir çok kez dikkatimi giydiği gömlekler çekmişti... En son bu akşam O Ses Türkiye yarışma programında giydiği t shirtü görünce çok beğendim... İnternette baykuş t-shirt kelimelerini ne kadar aratsamda Acun'un üzerinde gördüğüm t-shirtü bulamadım.

Program hala devam ediyor, eğer resmini çekmeyi başarabilirsem bu yazıya resmi ekleyeceğim. Kim bilir belki bu yazımı okuyup t-shirtü temin edebilecek biri, bana güzel bir hediye gönderir :)


İlerleyen Mobil Sektörde AdSense Avantajları

3 Kasım 2012 Cumartesi 11:04

Koyun kelimesini insanlar her ne kadar başkalarını rencide etmek anlamında kullnılsada, her insanın içinde biraz koyunluk vardır. Web dünyasından baktığımda insanlar başarılı olmak veya maddi kazanç sağlamak için sürekli olarak başkalarını taklit etmeye çalışıyor.

Taklit ile ilham arasındaki ince çizgiyi güzel yansıtabilirsek tüm hayatımızı değiştirecek bir şeyler değilse bile, kendimizi başarılı sayabileceğimiz atılımlar yapmamız içten bile değil. Bu sitede kendi adıma çok değerli konuları yazmaya çekinmiyorum. Yazayım diyorum ama süsleme yapmadan. Bunu anlayabilene...

Şimdi gelelim konuya. Konumuz yine AdSense; Türkçe sitelere oranla, İngilizce sitelerin AdSense'den ortalama 8 10 kat daha fazla kazandırdığını az çok araştıran ve bunu deneyen kişiler biliyordur. Peki Mobil sektörün web sektöre oranla bir 10 kat daha fazla kazandırdığını veya kazandırabileceğini, biliyor musunuz?

Akıllı telefon kullanımı her ne kadar ülkemizde dünya genelinin gerisinde kalsada, ülkemizde son yıllarda Akıllı Cep Telefonu, Kablosuz internet kullanımı ve GSM şirketlerinin internet tarifelerini kullanan kişi sayısı hızla arttı. Bu artış her yıl katlanarak devam edecektir. Belkide bu süreç ülkemizde yeni yeni başladığı için farkında değilsinizdir. Çünkü yukarıda söylediğim gibi AdSense'den para kazanmak için yeni fırsat ingilizce mobil siteler.

Bunun için herhangi bir yazılıma bile gerek kalmadan, mobil telefonların ekranından rahat gezinebilecek anlaşılır sade web siteler yapabilirsiniz. Mmutlaka konusu veya konuları mobil dünyaya hitap etmeli, hitap etmeli ki akıllı cep telefonu kullanıcıları sitenizi ziyaret etsin, arama motorlarından giriş yapsın, yer imine eklesin, gerek duyduğunda web sitenize adresinizden giriş yapsın.

Mobil Sektörün Web'e göre avantajları 


1- Google'de yeni yeni trend kelimeler oluşturması ve bu kelimelerde rekabete önde başlama şansı.
2- Kullanıcıların reklamlara daha ilgi duyması sonucu AdSense Sayfa TO oranının 7% - 9% oranlarına kadar zararsız bir şekilde çıkması.
3- Hedef alınan Mobil sektör webtende ilgi görür ve para kazandırır ama web sektörü mobil sektörden çok fazla ilgi görmez.
4- Mobil sektör hızla ilerlerken, web sektörü mobil sektör aşağıya çekmektedir.